Zrozumienie alertów prywatności w usłudze Zoom

Ostatnia aktualizacja:

W aktualizacjach ustawień prywatności Zoom wprowadzonych 19 kwietnia i 24 maja wprowadziliśmy serię powiadomień dotyczących prywatności danych w produkcie, aby ułatwić zrozumienie, kto może wyświetlać, zapisywać i udostępniać Twoje treści w Zoom. Te informacje dotyczące konkretnych funkcji mają na celu pomóc w podejmowaniu świadomych decyzji dotyczących sposobu korzystania z Zoom i zapewnić bardziej solidne ustawienia prywatności i bezpieczeństwa w naszych produktach.

Często zadawane pytania na temat alertów prywatności

Dlaczego wprowadzacie w produkcie alerty dotyczące prywatności?

W ciągu ostatniego roku zaobserwowaliśmy, że baza użytkowników Zoom poszerzyła się od klientów korporacyjnych do wielu osób i małych firm. Uwzględniając te zmiany użytkowników naszej platformy, wprowadzamy nowe powiadomienia w produkcie, aby ułatwić użytkownikom zrozumienie, kto może wyświetlać, zapisywać i udostępniać ich informacje i treści. Na przykład użytkownicy mogą rozumieć, że wysyłając wiadomość do wszystkich uczestników spotkania, inni uczestnicy mogą ją zobaczyć, ale chcemy się upewnić, że wiedzą oni, że organizacja prowadząca spotkanie („właściciel konta”) również może zobaczyć te wiadomości, jeżeli spotkanie jest nagrywane – i może udostępniać je aplikacjom i innym osobom. Te informacje dotyczące konkretnych funkcji mają na celu pomóc użytkownikom w podejmowaniu świadomych decyzji dotyczących sposobu korzystania z Zoom bez naruszania bezproblemowego korzystania z Zoom, na które liczą nasi użytkownicy.

Niektóre powiadomienia odnoszą się do „właściciela konta”. Co to oznacza? Kim jest właściciel konta?

Właścicielem konta jest organizacja lub osoba, która założyła konto w Zoom i prowadzi na swoim koncie spotkania lub webinary. Właściciele kont zazwyczaj wyznaczają osoby do zarządzania ustawieniami konta Zoom (często nazywane „administratorami” lub „adminami”), które kontrolują określone funkcje dostępne w przypadku spotkań i wydarzeń organizowanych na ich koncie.

Jak działają te nowe powiadomienia w produkcie?

Kiedy dołączysz do spotkania, podczas sesji będą wyświetlane powiadomienia dotyczące funkcji, wyjaśniające, kto może zobaczyć, zapisywać i udostępniać Twoje treści i informacje. Jeżeli na przykład użytkownik chce wiedzieć, kto może zobaczyć wysyłane przez niego wiadomości w funkcji czatu Zoom, może przejść do sekcji „Kto może zobaczyć Twoje wiadomości?”, aby dowiedzieć się, kto może uzyskać dostęp do wiadomości, które są wysyłane do wszystkich, a także do wiadomości prywatnych. Użytkownicy znajdą podobne informacje dla innych funkcji spotkań – takich jak transkrypcja, ankiety, pytania i odpowiedzi, nagrywanie spotkań i webinarów oraz nagrywanie lub transmisja strumieniowa na żywo.

Gdzie zobaczę te powiadomienia?

Jeśli korzystasz z najnowszej wersji Zoom (lub dowolnej wersji późniejszej niż 5.6.3), nowe powiadomienia dotyczące prywatności, takie jak korzystanie z czatu podczas spotkania, transkrypcji na żywo, ankiety, pytania i odpowiedzi, tablica, dodawanie notatek, ankiet po spotkaniu zobaczysz przed udostępnieniem w Zoom oraz podczas przeglądania nagrań. Powiadomienia zobaczysz również podczas zapisywania się na spotkania lub webinary albo jeżeli spotkanie jest nagrywane lub przesyłane strumieniowo na żywo.

Pomoc w pobraniu najnowszej wersji Zoom znajdziesz w tym artykule.

Niektóre powiadomienia odnoszą się do „właściciela konta”. Co to oznacza? Kim jest właściciel konta?

Właścicielem konta jest organizacja lub osoba, która założyła konto w Zoom i prowadzi na swoim koncie spotkania lub webinary. Właściciele kont zazwyczaj wyznaczają osoby do zarządzania ustawieniami konta Zoom (często nazywane „administratorami” lub „adminami”), które kontrolują określone funkcje dostępne w przypadku spotkań i wydarzeń organizowanych na ich koncie.

Czy mogę zrezygnować z udostępniania moich treści wymienionym stronom?

Zawsze możesz wybrać możliwość, aby nie udostępniać swoich treści lub informacji w Zoom, wyciszyć mikrofon lub wideo albo całkowicie opuścić spotkanie. Zoom podaje informacje, tak aby każdy mógł podjąć świadomą decyzję o ewentualnym udostępnianiu. Na przykład w funkcji czatu informacja
wyjaśnia teraz, że jeżeli użytkownik udostępni czat wszystkim uczestnikom spotkania, wszyscy uczestnicy spotkania, a także właściciel konta będą mogli zobaczyć, zapisywać i udostępniać ten czat, jeżeli spotkanie jest nagrywane. Decyzja o ewentualnym wysyłaniu czatu do wszystkich należy do użytkownika.

Co dla właścicieli kont i użytkowników oznacza udostępnianie danych aplikacjom? Jakim aplikacjom?

Wiele organizacji, które utworzyły konto w Zoom, zainstalowały aplikacje z naszego sklepu z aplikacjami Zoom, aby włączyć dodatkowe funkcje i narzędzia dla spotkań oraz webinarów organizowanych na ich kontach. W niedalekiej przyszłości wprowadzimy również Aplikacje Zoom – aplikacje zintegrowane bezpośrednio z doświadczeniem Zoom. Za pomocą Aplikacji Zoom każdy użytkownik będzie mógł dodawać aplikacje do swoich spotkań lub udostępniać treści i informacje aplikacjom, aby dodawać funkcje i narzędzia do swojego korzystania z Zoom.

Przykładowo właściciel konta może włączyć zewnętrzną aplikację do transkrypcji, która zapewnia transkrypcję wszystkich spotkań prowadzonych na jego koncie, tak aby mógł korzystać z transkrypcji w celu ułatwiania swoich projektów wewnętrznych.

Wszystkie główne platformy do prowadzenia wideokonferencji umożliwiają swoim właścicielom kont i użytkownikom dodawanie funkcji i narzędzi do swoich spotkań. Zoom wykonuje tutaj dodatkowy krok, aby pomóc ludziom zrozumieć, w jaki sposób ich treści i informacje dotyczące spotkań oraz webinarów mogą być udostępniane aplikacjom przez konta i innych uczestników spotkania podczas korzystania z Zoom.

Społeczność Zoom

Dołącz do ponad 100 tys. członków społeczności Zoom! Zaloguj się na konto Zoom za pomocą swoich danych logowania i rozpocznij współpracę.